Bicro: ulaganja u malu brodogradnju

Bez autora
May 09 2010

Poslovno-inovacijski centar Hrvatske Bicro potpisao je s tvrtkom SAS Vektor ugovor o sufinanciranju druge faze projekta "Razvoj brodske forme i izgradnja prototipnog plovila LAX 10", u visini od 900 tisuća kuna. Prva faza projekta uključivala je razvoj i dizajn plovila (financirana je u lipnju 2009. s 900 tisuća kuna). Tvrtki SAS Vektor je tako kroz dvije faze odobreno financiranje projekta u visini od 1,8 milijuna kuna, što čini preko 32 posto ukupnih troškova projekta. Pomoć poduzeću u realizaciji projekta razvoja brodske forme i izgradnje prototipnog plovila LAX 10 osigurati će Brodarski institut iz Zagreba. Na tržištu Hrvatske i Europe značajan interes korisnici pokazuju za sportska motorna plovila jer objedinjuju komfor, brzinu, pouzdanost na moru i visoka tehnička rješenja (od navigacije i upravljanja do zabavne elektronike i računarstva).

Bicro: ulaganja u malu brodogradnjuPoslovno-inovacijski centar Hrvatske Bicro potpisao je s tvrtkom SAS Vektor ugovor o sufinanciranju druge faze projekta "Razvoj brodske forme i izgradnja prototipnog plovila LAX 10", u visini od 900 tisuća kuna.

Prva faza projekta uključivala je razvoj i dizajn plovila (financirana je u lipnju 2009. s 900 tisuća kuna).

Tvrtki SAS Vektor je tako kroz dvije faze odobreno financiranje projekta u visini od 1,8 milijuna kuna, što čini preko 32 posto ukupnih troškova projekta, navodi se u priopćenju iz Bicroa.

Pomoć poduzeću u realizaciji projekta razvoja brodske forme i izgradnje prototipnog plovila LAX 10 osigurati će Brodarski institut iz Zagreba.

Na tržištu Hrvatske i Europe značajan interes korisnici pokazuju za sportska motorna plovila jer objedinjuju komfor, brzinu, pouzdanost na moru i visoka tehnička rješenja (od navigacije i upravljanja do zabavne elektronike i računarstva).

Projekt bi trebao polučiti dugoročne pozitivne učinke kako na gospodarski razvoj regije, tako i zadržavanje, opstanak i povratak stanovništva na otoke i u manje gradove priobalja i unutrašnjosti.

Na tim se lokacijama naime pretežito nalaze mala brodogradilišta koja predstavljaju središte gospodarskog razvitka i života tih područja.

Današnji stupanj tehnološkog razvoja ove djelatnosti gotovo da nema negativnih ekoloških utjecaja na okruženje tako da je gotovo idealna prerađivačka djelatnost za prostor priobalja i otoka, navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik